Ana Sayfa / Sizden Gelen Sorular / Ambalaj Tasarımları Yapan Grafiker için A3 Kağıda Baskı Alacak Yazıcı Tavsiye Edermisiniz ?


Ambalaj Tasarımları Yapan Grafiker için A3 Kağıda Baskı Alacak Yazıcı Tavsiye Edermisiniz ?

Merhabalar işyerimizde bulunan ve ambalaj tasarımları yapan grafiker için a3 kağıda baskı alacak yazıcı almayı düşünüyoruz. varsa tavsiyelerinizi alabilirmiyim?

Cevap

Merhabalar, Grafikçilere yüksek çözünürlüklü renkli baskı yapan yazcılar gereklidir. Öncelikle Lazer yazıcıları eliyoruz.  Daha sonra Canon ve Epson arasında ikilemde kalıyoruz. Canon ix6850 model A3 yazıcısı mevccuttur. Bunun yanında Epson L1300 ve Epson L1800 Model alternatifli yazıcılar yer almaktadır.

Baskı çözünürlüklerine bakacak olursak;

Canon ix6850  En fazla 9600¹ x 2400 dpi  – 5 Ayrı Mürekkep (PGBK, BK, C, M, Y)

Epson L1300  Baskı çözünürlüğü 5.760 x 1.440 İnç başına nokta 4 Renk

Epson L1800  Baskı çözünürlüğü 5.760 x 1.440 İnç başına nokta 6 renkBaskı çözünürlüğü
5.760 x 1.440 İnç başına nokta

Canon ix6850 kullanacaksanız ya dolan kartuş yada Bitmeyen Kartuşlu alacaksınız. Lakin bunu kullandığınızda makineniz garanti dışında kalacaktır. Herhangi bir sorunda özel servislerden yardım almanız gerekmektedir. Bu da oldukça pahalıdır. Ben göze alırım derseniz alıp kaliteli baskı alabilirsiniz bizim yazıcıya verdiğimiz ömür 3 ay dır daha sonrasında kafa tıkanabilir bunuda unutmayalım biz bu istatistiği verirken bu 1 yılda gidebilir. Sizin kullanacağınız mürekkebe ve  baskı sayınıza da bağlıdır. Öte yandan Canon normal hali ile bile yetkili servis bakmamaktadır.

Epson L1300 veya Epson L1800 yazıcı alırsanız 2 yıl boyunca sorunsuz kullanıp sınırsız Epson Yetkili teknik servise ücret ödemeden götürebilirsiniz. Ayrıca hiç bir şekilde kargo ücreti ödemeden dahi gönderebilirsiniz.

Epson yetkili Servisi

Tutak Bilişim

0850 840 84 21 ücretsiz destek ve bilgi alabilirsiniz.

Karar artık sizin.



İlginizi Çekebilir

Epson Yazıcı Şikayet Öneri ve Çözüm Bulma Servisi

Değerli takipçilerimiz. Epson bölge yetkili servisi olarak sizlere daha iyi hizmet verebilmek adına bu başlık …

Yorumlar

  1. kadın sitesi

    Merhaba, 1 yıla yakın zamandır bu yazıcıyı gün içerisinde aktif ofis faliyetleri için kullanıyorum. Daha önce kullandığım yazıcı epson wf7015 kullanıyordum. Bu iki yazıcının ortak özelliği a3 baskı alabilmesi. Ancak epson wf7015 çift kağıt tepsisine sahip ve a4 kağıtta otomatik çift yüz baskı yapabiliyor. Daha kompakt bir yapıda olduğu da söylenebilir. Bu yüzden biraz daha pahalı sanırım. Canon ix6850 ise arkadan kağıt beslemeli. Bu yüzden biraz daha kalabalık bir görüntüsü var. Canon ix6850 üzerinden konuşursak, daha uygun fiyatlı bir a3 yazıcı yok sanırım. Benim tercihim fiyat endeksliydi ve şu ana kadar da beklentilerimi karşıladı diyebilirim. Yazılımsal özellikler bakımından da gelişmiş içerikte, örneğin sessiz baskı, kağıt boyutunu tanıma, kafa, baskı silindirlerini temzileme gibi özellikleri var. Canon ix6850 günlük baskıdan ziyade biraz daha fotoğraf baskısı nitelikli üretildiğinden dolayı renklerin doygunluklarına manuel müdahale imkanı mevcut. Ancak, önemli bir nokta, dolan kartuşlarla renk kalibrasyonu yapmak biraz zahmetli, hatta her dolumdan sonra bu kabilrasyon ayarlarını kontrol etmek gerekiyor. Canon ix de epson gibi kafaları makine üzerinde barındırıyor. Ancak epsonların kartuşlarındaki gibi sızdırmama için bir emniyet yok, yani kartuşa mürekkebi gereğinden fazla basarsanız, makineye takmadan etrafa akıtabilirsiniz, bunu dikkatli yapmak gerekiyor. Canon, c-m-y-bk-pgbk kartuşlar ile çalışıyor. Dolan kartuşlarını ve mürekkebini temin etmek kolay, dolum sistemi de takılıyor sanırım. Baskı kalitesine gelince tatminkar denilebilir(dolan kartuşlarda renk profili sıkıntısını saymazsak). Fiyat/performans dengesinde güzel bir üründür. Fiyat önemli ise önerilebilir, ancak fiyat değilde başka kriterler dikkate alınacak ise epson ve diğer markalar da yarıca değerlendirilmelidir. Bunlar kullanıcı yorumumdur, bir yazıcının sorunları ile ilgili detaylar her markanın kendi sistemine has durumlardır, bu nedenle şu marka iyi şu marka kötü diyemem.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir